<terug naar overzicht

Bestel vóór 30 mei het GRATIS kruidenpakket voor groep 7 en 8

10-04-2024

Ontdek met groep 7 en 8 de kracht van kruiden!

Voor leerkrachten bovenbouw

Wat zijn kruiden? Hoe smaken en ruiken ze? Wat kun je met kruiden? Wat is het verschil tussen kruiden en onkruiden?

Bestel het gratis biologische kruidenpakket (met munt, citroenmelisse, peterselie, tijm en bieslook) voor groep 7 en 8 met een bijbehorend lespakket. Dit wordt aan de scholen aangeboden door MEC De Bevelanden.

Per school is het eerste pakket GRATIS. Wil je meerdere pakketten dan kan dat. Je betaalt 11,50 per extra pakket.


Met het lespakket “de kracht van kruiden” maken leerlingen kennis met de wereld van de kruiden. Lessen met bijzondere smaken en geuren. De leerlingen ontdekken dat je met kruiden gerechten meer smaak kunt geven en dat ze geschikt zijn om zout mee te vervangen. Maar ook leren ze dat we kruiden gebruiken als medicijn en schoonheidsproducten.

Tijdens de lessen worden verschillende kruiden geïntroduceerd. De leerlingen vertellen elkaar wat ze weten over kruiden en vervolgens wordt een verhaal voorgelezen.
Tijdens de 2e les maken de leerlingen in groepjes producten van kruiden. Ook kunnen ze (on)kruiden in de omgeving van de school zoeken. Ter afsluiting kan een kruidenmarkt worden georganiseerd, waarin alle gemaakte producten tentoongesteld en geproefd kunnen worden.

In het gratis pakket zitten 5 verschillende soorten biologische kruidenplanten. Je kan het ophalen op woensdag 5 juni tussen 13.00 uur en 16.45 uur. Het lespakket krijgt je digitaal toegestuurd.

Bestel hier je kruidenpakket. Dat kan tot 30 mei. 

De kruidenplanten worden geleverd door De Grote Verleiding uit Kruiningen.